Batátové tortilly
Tortilly patria asi k najrýchlejším a najvariabilneším jedlám v kuchyni. Stačí ti len pár ingrediencíí a chutné, rýchle a sýte jedlo máš na stole. My sme si vybrali vegánsku variantu, ktorá nám skvele naplnila naše hladné brušká.
Čo k tomu potrebuješ :
1 balenie tortíl
1 konzerva kukurice
1 konzerva fazuliek (podľa vlastného výberu)
1 červená cibuľa
cesnak
biely jogurt
paradajky
baby špenát, alebo akýkoľvek šalát,
1 vačší batát (sladký zemiak)
Postup :
Ako prvé si ošúpeme sladký zemiak, a nastrúhame ho na strúhadle do misky.
Dochutíme si ho, troškou soli, korenia, rozpučíme tam dva strúčiky cesnaku a polejeme olivovým olejom. Zamiešame.
Na plech si pripravíme papier na pečenie a zmes tam pekne rozložíme a dáme piecť do rúry na 150°C približne na 35 minút. Aspoň raz to z tej rúry vytiahnite a trošku premiešajte.
Zatiaľ čo sa nám pečú zemiaky, pripravte si všetku zeleninu a dresingy ktorými si to chcete dochutiť.
Nakrájajte si cibuľu, paradajky, baby špenát si nadrobno posekajte. Kľudne si tam môžte dať na kocky nakrájaný syr. My sme si dnes urobili variantu aj s normálnymi zemiakmi, a poviem Vám, bolo to skvelé!
Po upečení to môžete hneď plniť do pripravených tortíl. Kto má rád tortilly teplé môže si ich na chvíľku šupnúť do teplej rúry vyhriať.
Tak Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára