Tento recept mi bol odporučený, tofu som nejedol hádam 10 rokov tak som chvíľu váhal či sa do toho púšťať. Trochu sme ho doma upravili a teraz máme suroviny na túto večeru vždy pripravené v chladničke.
Suroviny ktoré potrebujeme :
jedna cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
jeden citrón
feta alebo balkánsky syr
tofu
konzerva cíceru
dijonska horčica
olivový olej
zelené fazuľky
Postup :
Na panvici si na cibuľke opražíme pokrájané tofu, posolíme a pokoreníme. Kým sa nám spraví tofu, v miske si pripravíme dresing. Zmiešame olivový olej, 2 - 3 lyžičky dijónskej horčice, pretlačené strúčiky cesnaku a vytlačenú polku citrónu.
K opraženému a udusenému tofu pridáme cícer a zelené fazuľky. Necháme to všetko pár minút spolu podusiť. Nakrájame fetu alebo balkánsky syr, pridáme do panvice spolu s dresingom, premiešame, vypneme a môžeme si pochutiť. Dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára