Tip na skvelé raňajky ktorými potešíte bruško - banánové lievance. Jednoduchý, sýty a oku lahodiaci dezert pre štart do nového dňa.
Na lievance potrebujeme :
- 90g špaldovej múky
- 90g kokosovej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku alebo jedlej sódy
- štipka soli
- 1 lyžička medu alebo javorového sirupu
- 2 vajíčka
- 250g acidofilného mlieka (odporúčam acidko horkú čokoládu)
- 1 banán
- 1 jablko
Postup je nasledovný :
Vo veľkej miske si zmiešame múky spolu s kypriacim práškom, pridáme med a štipku soli. Môžte si pridať aj trochu škorice alebo vanilky pre chuť. Do suchej zmesi prilejeme acidofilné mlieko a vymiešame na hladké cesto. Pridáme žĺtka (z bielkov spravíme sneh), nastrúhané jablko a banán ktorý sme si rozpučili na kašu. Všetko spolu premiešame. V prípade že máte cesto husté, môžte pridať trochu rastlinného mlieka. Cesto odložíme bokom a z bielkov vyšľaháme sneh.
Na záver k cestu jemne primiešame vyšľahaný sneh. Takto hotové cesto necháme pár minút postáť. Následne ho na kvapke oleja alebo masla opekáme do zlatohneda.
Pri podávaní si lievance kľudne môžete vylepšiť tým, že ich polejete rozpustenou horúcou čokoládou alebo javorovým sirupom. Podávať a oživiť chute môžeme aj banánmi, malinami alebo iným ovocím. Tí z Vás ktorí to chcete mať sýtejšie môžete siahnuť po tvarohu. Všetko záleží od Vašich fantázií alebo obsahu chladničky.
Lievance sú jemné, nadýchané a vynikajúco chutia a veríme že budú aj Vám!
Dobrú chuť!
Na lievance potrebujeme :
- 90g špaldovej múky
- 90g kokosovej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku alebo jedlej sódy
- štipka soli
- 1 lyžička medu alebo javorového sirupu
- 2 vajíčka
- 250g acidofilného mlieka (odporúčam acidko horkú čokoládu)
- 1 banán
- 1 jablko
Postup je nasledovný :
Vo veľkej miske si zmiešame múky spolu s kypriacim práškom, pridáme med a štipku soli. Môžte si pridať aj trochu škorice alebo vanilky pre chuť. Do suchej zmesi prilejeme acidofilné mlieko a vymiešame na hladké cesto. Pridáme žĺtka (z bielkov spravíme sneh), nastrúhané jablko a banán ktorý sme si rozpučili na kašu. Všetko spolu premiešame. V prípade že máte cesto husté, môžte pridať trochu rastlinného mlieka. Cesto odložíme bokom a z bielkov vyšľaháme sneh.
Na záver k cestu jemne primiešame vyšľahaný sneh. Takto hotové cesto necháme pár minút postáť. Následne ho na kvapke oleja alebo masla opekáme do zlatohneda.
Pri podávaní si lievance kľudne môžete vylepšiť tým, že ich polejete rozpustenou horúcou čokoládou alebo javorovým sirupom. Podávať a oživiť chute môžeme aj banánmi, malinami alebo iným ovocím. Tí z Vás ktorí to chcete mať sýtejšie môžete siahnuť po tvarohu. Všetko záleží od Vašich fantázií alebo obsahu chladničky.
Lievance sú jemné, nadýchané a vynikajúco chutia a veríme že budú aj Vám!
Dobrú chuť!
Komentáre
Zverejnenie komentára