Vegánska čokoládová torta


S vegánskou tortou som sa chuťovo aj v kuchyni stretol prvýkrát. 
Myslím že to bola dobrá a osviežujúca voľba a bez živočíšnych produktov. 
Tak jednoduchá na prípravu a taká chutná! 




Ingrediencie ktoré potrebujeme : 

Na korpus : 

- 2 banány
- 3 lyžice medu
- 60 g kokosového oleja (rozpusteného)
200 g celozrnnej špaldovej múky 
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 400 ml kokosového mlieka

Na plnku : 

- 2 veľké avokáda 
- 4 lyžice kakaa
- 1 lyžica javorového sirupu 
- 3 lyžice kokosového oleja 

Postup práce.

Trúbu si vyhrejeme na 175°C. V pripravenej miske si banány rozpučíme vidličkou. Pridáme k nim med a rozpustený kokosový olej, zamiešame a necháme chvíľku odstáť. 

Do druhej misky si dáme špaldovú múku, pridáme kakao a prášok do pečiva a premiešame. Do tejto zmesi pridáme rozmačkané banány a kokosové mlieko, spolu všetko rozmixujeme. 

Okrúhlu tortovú formu si vymastíme a nalejeme tam cesto. Pečieme 60 minút pri teplote 175°C. 

Keďže máme znovu v ceste banány, je zbytočné skúšať či je cesto hotové, nalepí sa Vám. Korpus bude takej "nedopečenej" konzistencie, ale nezľaknite sa. Nechajte ho vychladnúť a potom dajte do chladničky. 

Zatial čo sa bude korpus piecť, môžte si pripraviť plnku. Spoločne rozmixujeme avokáda, kokosový olej, kakao a javorový sirup. Zmixovanú zmes dáme vychladit do chladničky. 

Keď máme korpus vychladený, prerežeme ho pozdĺžne na polku, a naplníme plnkou. Trošku si môžte nechať a potrieť aj boky a vrch. Je to na Vás :)

Tortu dajte aspoň na 2 hodinky do chladničky pred podávaním.

Dobrú chuť! :)

Komentáre