S vegánskou tortou som sa chuťovo aj v kuchyni stretol prvýkrát.
Myslím že to bola dobrá a osviežujúca voľba a bez živočíšnych produktov.
Myslím že to bola dobrá a osviežujúca voľba a bez živočíšnych produktov.
Tak jednoduchá na prípravu a taká chutná!
Ingrediencie ktoré potrebujeme :
Na korpus :
- 2 banány
- 3 lyžice medu
- 60 g kokosového oleja (rozpusteného)
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 banány
- 3 lyžice medu
- 60 g kokosového oleja (rozpusteného)
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 400 ml kokosového mlieka
Na plnku :
- 2 veľké avokáda
- 4 lyžice kakaa
- 1 lyžica javorového sirupu
- 3 lyžice kokosového oleja
Postup práce.
Trúbu si vyhrejeme na 175°C. V pripravenej miske si banány rozpučíme vidličkou. Pridáme k nim med a rozpustený kokosový olej, zamiešame a necháme chvíľku odstáť.
Do druhej misky si dáme špaldovú múku, pridáme kakao a prášok do pečiva a premiešame. Do tejto zmesi pridáme rozmačkané banány a kokosové mlieko, spolu všetko rozmixujeme.
Okrúhlu tortovú formu si vymastíme a nalejeme tam cesto. Pečieme 60 minút pri teplote 175°C.
Keďže máme znovu v ceste banány, je zbytočné skúšať či je cesto hotové, nalepí sa Vám. Korpus bude takej "nedopečenej" konzistencie, ale nezľaknite sa. Nechajte ho vychladnúť a potom dajte do chladničky.
Zatial čo sa bude korpus piecť, môžte si pripraviť plnku. Spoločne rozmixujeme avokáda, kokosový olej, kakao a javorový sirup. Zmixovanú zmes dáme vychladit do chladničky.
Keď máme korpus vychladený, prerežeme ho pozdĺžne na polku, a naplníme plnkou. Trošku si môžte nechať a potrieť aj boky a vrch. Je to na Vás :)
Tortu dajte aspoň na 2 hodinky do chladničky pred podávaním.
Dobrú chuť! :)
Komentáre
Zverejnenie komentára